lauantai 30. marraskuuta 2019

Black Friday ja laiska lauantai


Eilen oli jo koko viikon hehkutettu Black Friday, joka kanava on pullistellut alennuskoodeja ja erilaisia tarjouksia. Minut valtasi ensimmäistä kertaa kulutus-ahdistus. En edes ole ennen ajatellut, että sellainen voisi minuun iskeä, sillä yleensä haluan ostaa tarvitsemani tarjouksista jos mahdollista. Liika oli selkeästi liikaa. Minulle tuli tunne, että minun tulisi haluta tai tarvita jotain ja kun en halunnut tai tarvinnut, iski ahdistus.

Olemme muutenkin mieheni kansaa puhuneet kulutustottimuksistamme ja jo jonkin aikaa toteuttaneet ajatusta : haluanko jotain, tarvitsenko mutta en oikeastaan halua tai haluan ja tarvitsen jonkin tuotteen. Jos vastaan viimeiseen kysymykseen kyllä, ostan tuotteen. Muuten pyrin jättämään tuotteen ostamatta. Tietenkään tämä ei toimi 100% mutta pistää miettimään omaa kulutusta.

Lastenvaatteiden myötä olen myös pikkuhiljaa alkanut ajatella, että osan tuotteista voisi ostaa käytettynä ja näin ollen pienentää uuden ostamista. Koetan myös itse pistää tavaraa kiertämään kun emme enää tarvitse niitä. Lastenvaatteet eivät myöskään mene miksikään, ainakaan vauva aikana, joten niitä voi aivan hyvin hankkia kirppksiltä. Vauva vuotena olinkin ahkerasti eri kirppisryhmisssä. Eräs ystäväni tekee jatkuvasti upeita löytöjä live kirpuilta tai Kontista. Itselläni ei ole ollut niin hyvä tuuri, ja siitä syystä en jaksa niissä kovin usein kierrellä. Onneksi ystäväpiirissä lainaamme ja myymme toisillemme tarpeellista tavaraa.
Pienentääksemme omalta osalta kulutusta ja tukeaksemme kotimaista, olemme myös siirtyneet aineettomiin lahjoihin. Tänä vuonna hankimme mieheni äidille ja siskolle ravintolaan lahjakortit. Tarkoitus on mennä yhdessä syömään, jolloin saamme myös yhteistä aikaa perheen kesken. Lapsille toki täytyy ostaa paketoitavat lahjat, sillä kaikki yhtä lukuunottamatta uskovat joulupukkiin. Muuten syntymäpäivinä olemme siirtyneet mm. Yhteiseen päivään huvipuistossa, retket tai elokuviin meno. 

Tavaran ostamisen vastapainoksi olin sopinut ystäväni kanssa Helsinkiin menoa. Olemme käyneet tasaisin väliajoin Afternoon tealla ja nyt päätimme kokeilla sitä St. George Hotellissa. Tunnelma on mielestäni parempi rauhallisuutensa vuoksi esimerkiksi Kämp Brasseriessa, mutta tarjoilu oli ehkä enemmän minun makuuni St. Georgessa. Molemmissa oli hyvät tee valikoimat ja kuohuviini. Teki kyllä hyvää päästä hieman rentoutumaan. Suosittelen kokeilemaan.

Skonsseja kermavaahdon ja omenahillon kera


Lauantaihin oli ihana herätä, kun Hugo nukkui ensin omassa sängyssä puoli kuuteen asti! Ihanaa!! Sitten hän nukkui vielä meidän välissämme puoli yhdeksään. Lisää iloa toi yöllä satanut lumi. Sitä jaksettiin ihmetellä ikkunasta tovi ennen aamupuuroa.
Miten ihanaa, kun aurinko hellii pitkästä aikaa valollaan. Lumi tuo kyllä niin paljon valoa ja kauneutta luintoon. Olen jo pitkään (kuten varmasti moni muukin), että vesi vaihtuisi lumeksi. 

Meidän perhettä on flunssa kiusannut reilun viikon. Ensin sairastin minä, sitten Hugo ja nyt mieheni sekä äitini ovat flunssaisia. Meillä on itsenäisyyspäivän lähtö Zurichiin joulumarkkinoille, joten toivottavasti kaikki tervehtyvät kunnolla!

Hugon kummitäti tuli pikavisiitille Suomeen! Onpa ihanaa, kun Hugo (ja minä itse tietysti) saa viettää siskoni kanssa aikaa!

Ihanaa Lauantaita ❤️
Otetaan aurinkoisesta viikonlopusta kaikki ilo irti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti