sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Pataruokaa syksyyn

Syksyssä parasta on ehdottomasti pataruoat. Niitä on helppo valmistaa ja ruoka tekeytyy padassa kuin itsekseen. Toki valmistus tulee aloittaa hyvissä ajoin.

Haluankin jaksaa kanssasi eilisen uuden kokeilun. Idea lähti viime viikon reissulta, kun Lontoon reissulla kävimme syömässä brasilialaista ruokaa.

Feijoada on Brasilian nimikkoruoka, jota syödään arjessa ja juhlassa. Tomaatit oma lisäys, jotka tekevät salaatin virkaa. 

Feijoada eli brasilialainen possu-papupata

 3 dl (250 g) mustapapuja
 1 pkt (170 g) pekonia
 1 kg porsaan kassler
 200 g chorizomakkaroita 
 1 tl suolaa
 1 tl mustapippuria myllystä
 3 sipulia
 4 valkosipulinkynttä
 1 rkl oliiviöljyä
 1 tl chilihiutaleita
 2 rkl valkoviinietikkaa
 7 dl vettä

Tarjoiluun:
 keitettyä riisiä
 korianteria
 appelsiiniviipaleita

Alkuperäisen reseptin ja ohjeet löydät täältä.

Alkupalaksi sopii jo aiemmin postaamani Pao de Queijo Brasilialaiset juustopallot
Tällä kertaa kokeilin laittaa puolet juustosta Cheddaria ja puolet parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti