lauantai 9. toukokuuta 2020

Kevät toi mukanaan pihatyöt

Nyt on aikaa, kun kaikki muut menot ovat tauolla, laittaa pihaa. Tykkään puuhastella pihalla jonkin verran, mutta pihan siistinä pitäminen ei saa olla liian työlästä ja vaivalloista. 

Viime vuonna muutimme alkukesällä, en silloin juuri pihalle tehnyt yhtään mitään. Oli muutenkin uuden kodin laittoa ja sitten elokuussa alkoi uudenlainen arki töiden paluun ja Hugon päiväkodin aloituksen johdosta. 

Aiemmassa asunnossa laitoin ihan kunnon kukkapenkin ja istutin moni- ja yksivuotisia kukkia sinne. Nyt kuitenkin ajattelun, että menen helpomman kautta. Pihalle ei enää tule isoa kukkapenkkiä ja muutenkin suosisin helppohoitoisuutta. Tähän tarkoitukseen ruukut ovatkin ihana keksintö.

Yleensä olen laittanut kaikkiin ruukkuihin hortensiat, mutta nyt päätin kokeilla kahteen puksipuut ja vain yhteen Hortensian. 

Kuten kuvasta näkyy, terassin puupylväät kaipaavat vähän maalia, niinpä laitoin hihat heilumaan ja painelin rautakauppaan ostamaan maalia ja sudin. Onneksi sentään henkilökuntaa löytyi auttamaan maalin valinnassa, jotta tuli varmasti sopiva maali.

siinä ei mennyt kauaakaan kun tämän homman sain valmiiksi, mutta kyllä muutamaa muukin paikka tarvitsee korvaavaa maalia kunhan vaan taas ehditään. Onneksi nämä maalaushommat tai kukkapenkkien raivaukset eivät ole jokavuotisia, niin ensi vuonna taas muutama homma vähemmän.

Olen poistanut vuorenkilvet ja istutan tilalle vadelman- sekä punaherukan taimia. Niistä pääsemme tosin nauttimaan vasta aikaisintaan ensi kesänä.
Mieheni ajatteli hieman laajentaa terassia ja sitten pihalle ehkä mahtuisi myös kauan himoitsemani polyrottinkinen riippukeinu. 
Kunpa vaan ilmat pysyisivät näin hyvinä. Pieni vesisade kuitenkin kasvien näkökulmasta on tervetullut. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti