torstai 9. huhtikuuta 2020

Ruoan laitto koronan aikaan

Korona on viikoissa laittanut maailman ja meidänkin elämämme sekaisin. Kiitollisia toki olemme siitä, että olemme terveitä ja ainakin toistaiseksi lomautukset eivät meitä uhkaa. Mieheni tekee etätöitä ja me Hugon kanssa menemme edelleen arkisin päiväkotiin.

Olemme aina tehneet pääsääntöisesti kotiruokaa, mutta nyt kun mieheni ei syö lounasta työpaikalla, menekki on suurempaa. Koetamme myös välttää turhaa kaupassa juoksemista, joten haasteena on entistä tarkempi kauppalistan- ja suurempien ostosten teko.

Tuntuu, että meidän perheen ruoat koostuvat makaronilaatikosta, jauhelihakastikeesta ja lihapullista. Ei ihme, että välillä ahdistaa ruoan laitto tai kauppalistan miettiminen. 

Ystäväporukan whats app ryhmässä jaoimme vinkkejä karanteeniruokailuun ja mitä ihania vinkkejä sieltä tulikaan! Valtavasti sellaisia reseptejä mitä en edes tullut ajatelleeksi. Nyt on helpompi alkaa koostamaan tulevien parin viikon listaa.

Meidän ruokalistassa tällä viikolla oli mm. Kanaa ja kasvisnyytit grillissä. 

Cobb salaatti, linssikeittoa, kasvislasgne, täytetyt paprikat, pyttipannu ja munakasrulla kasvistäytteellä. Pääsiäiseksi lammasta padassa. Cobb salaattia lukuunottamatta meidän taapero syö samaa ruokaa meidän kanssa. 

Munakasrulla oli niin hyvää, että pakko jakaa resepti. 
Munakasrulla kolmelle 

4 munaa
2dl maitoa vesi seosta
1/2 dl vehnäjauhoja
Uuniin pellille leivinpaperinpäälle ja seos uuniin 20min 150 astetta.

Täyte : Kesäkurpitsaa, porkkanaa, pinaattia sipulia ja aurinkokuivattu tuorejuusto puoli rasiaa, Loraus kermaa että seokset saa juoksevaa.

Täyte levitetään hyytyneet pohjan päälle ja pohja kääritään rullalle. Laitetaan vielä uuniin 15min. ja 180 astetta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti