tiistai 14. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen pitkät vapaat, perhe - elämää parhaimmillaan

Meidän perheessä on nyt taidettu löytää tasapaino ja rauha ihan vaan kotona oloon. Alkuun ainakin meitä aikuisia ahdisti se, ettei tavalliseen tapaan voi tulla ja mennä joka paikkaan. Toki odotan sitä, että voidaan taas tavalliseen tapaan nähdä isovanhempia ja mennä leikkitreffeille yms. Mutta aika ihanaa olla ja nauttia yhteisestä arjesta. 
 
Hyvien säiden ja oman pihan ansiosta tämä on varmasti ollut helpompaa. Meillä kyllä tekemistä riittää ihan tässä omassa lähiympäristössä sekä sisällä niin paljon kun vaan jaksaa ja viitsii kehitellä. 

Olemme miehen kanssa jaksottaneet aamu- ja ilta rutiineja, jotta molemmat saavat hengähtää tai nukkua, varsinkin viikonloppuisin, aamulla pidempään. Unohtamatta tietenkään sitä tärkeää koko perheen yhteistä aikaa.

Hugon yhdeksi uudeksi lempipuuhaksi on muodostunut muovailu. Siihen hän toki tarvitsee paljon apua, mutta ainakin on innokas. Tuntuukin, että ennemmin minä muovailen ja Hugo antaa ohjeita. Mutta siitähän se sitten lähtee. 

Minusta muovailuvahoissa on aina inhottavaa ollut se, että ne ovat tahmeita, jäykkiä ja kuivuvat helposti. Ystäväni suosituksesta päädyin kuitenkin ostamaan alkuvuodesta Tigerista paketin. Paketissa oli omissa purkeisa neljää eri väriä sekä välineitä muovailuvahan työstämiseen. Oli muuten edullinen sijoitus, näin kokeiluun. Näitä muovailuvahija ilmeisesti pitäisi löytyä valikoimasta koko ajan. 

Ensinnäkin, muovailuva tuntuu ihanan pehmeältä. Se ei tahmaa käsiä eikä pöytää. Toiseksi, jopa pienen lapsen on helppo työstää sitä sen pehmeyden vuoksi. Pakkauksen mukana tulevat pienet purkit taas takaavat sen, että muovailuvaha ei kuivu ja ne saa siististi pakattua pois. Meillä tosin keltainen purkki oli jäänyt raolleen kuukausi sitten. Siinä ajassa se sitten oli ehtinyt kuivua. Muiden purkkien kanssa tuleekin olla tarkempi jatkossa. 

Hugosta on myös tullut saunoja. Poika innostuu heti kun kysytään mennäänkö saunaan. Hänestä on ihanaa istua löylyssä ja heittää pieniä määriä vettä kiukaalle. Myös veden lotraaminen itsensä ja meidän päälle on hauskaa. Erityisesti vettä pyydetään selän ja pään päälle. Tuleehan siinä mukava vilvoitus. Mukana täytyy myös olla saunajuomat ❤️. 


Ihanaa viikkoa ❤️

Ps. Lähiaikoina tulossa kiva arvonta 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti