sunnuntai 16. elokuuta 2020

Suussasulavat kakut

Tällä viikolla olen ehtinyt leipoa kaksi kakkua. Ensimmäisellä ilahdutin työkavereita, kun keskiviikkona tuli täyteen 10 vuotta vakitusessa työsuhteessa (ai kamala miten aika rientää!!).

Halusin hyödyntää sesongin mukaan keräämiäni mustikoita ja niinpä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa mustikkamoussea. Koska alkuviikko meni aika väsyneesti Hugon levottomien öiden vuoksi, en jaksanut tehdä kakkupohjaa. Tällöin moussekakku on nopea ja herkullinen vaihtoehto! Mustikan kaveriksi yhdistin varman valkosuklaamoussen. Päälle intouduin kokeilemaan uutta tuttavuutta eli vaahtikarkkivaluman.

päälle vielä tuoreita mustikoita ja vaahtokarkkeja, Nam!


Toinen kakku juhlisti mieheni syntymäpäiviä. Tähän sopi hyvin mansikkamoussea sisältävä täytekakku, jossa kermapäällisen lisäksi vaahtokarkkivalumaa. 

Kakku oli samettisen pehmeää ja ihanan raikas. 

Mousset teen periaatteessa aina saman kaavan mukaan. 

* 200g tuorejuustoa 
* 2dl kuohukermaa 
* 2,5 dl sosetta
* 3 - 4 Liivate lehteä 
Ripaus sokeria, vanilja sokeria ja 1rkl vaniljakreemijauhetta (jämäköittöä seosta) 

Valkosuklaamousse:

  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 200 g valkoista suklaata

Mustikkamousse:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 liivatetta + tilkka vettä
  • 2 dl kermaa
    300 g soseutettuja mustikoita

Vaahtokarkkivaluma 

1dl kuohukermaa 
100 g vaahtokarkkeja 
Elintarvikeväriä

Kiehauta kerma, ota pois liedeltä ja lisää vaahtokarkit. Sekoittele kunnes ne ovat sulaneet. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Anna hetki jäähtyä ja jämäköityä. Laita pursotinpussiin tai - pulloon. Aloita valuma reunoista ja tee sen jälkeen keskusta (jos teet koko kakun päällisen sillä). Itse tein tällä kertaa vain reunat. 

Mansikkamoussen ohjeen otin suoraa Suklaapossun sivuilta. Ai että se oli hyvää!! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti