Halusin hyödyntää sesongin mukaan keräämiäni mustikoita ja niinpä päätin kokeilla ensimmäistä kertaa mustikkamoussea. Koska alkuviikko meni aika väsyneesti Hugon levottomien öiden vuoksi, en jaksanut tehdä kakkupohjaa. Tällöin moussekakku on nopea ja herkullinen vaihtoehto! Mustikan kaveriksi yhdistin varman valkosuklaamoussen. Päälle intouduin kokeilemaan uutta tuttavuutta eli vaahtikarkkivaluman.
Toinen kakku juhlisti mieheni syntymäpäiviä. Tähän sopi hyvin mansikkamoussea sisältävä täytekakku, jossa kermapäällisen lisäksi vaahtokarkkivalumaa.
Mousset teen periaatteessa aina saman kaavan mukaan.
* 200g tuorejuustoa
* 2dl kuohukermaa
* 2,5 dl sosetta
* 3 - 4 Liivate lehteä
Ripaus sokeria, vanilja sokeria ja 1rkl vaniljakreemijauhetta (jämäköittöä seosta)
Valkosuklaamousse:
- 150 g tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl kermaa
- 200 g valkoista suklaata
Mustikkamousse:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 liivatetta + tilkka vettä
- 2 dl kermaa
300 g soseutettuja mustikoita
Vaahtokarkkivaluma
1dl kuohukermaa
100 g vaahtokarkkeja
Elintarvikeväriä
Kiehauta kerma, ota pois liedeltä ja lisää vaahtokarkit. Sekoittele kunnes ne ovat sulaneet. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. Anna hetki jäähtyä ja jämäköityä. Laita pursotinpussiin tai - pulloon. Aloita valuma reunoista ja tee sen jälkeen keskusta (jos teet koko kakun päällisen sillä). Itse tein tällä kertaa vain reunat.
Mansikkamoussen ohjeen otin suoraa Suklaapossun sivuilta. Ai että se oli hyvää!!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti