torstai 23. heinäkuuta 2020

Nyt ollaan päiväkuivia. Miten me onnistuttiin

Nyt jo uskaltaa ehkä tuulettaa, Hugo on päiväkuiva! Oikeastaan myös melkein joka yö myös kuiva vaippa, mutta sen me olemme vielä toistaiseksi pitäneet. Päiväunilla sitä vastoin vaippaa ei ole ollut reiluun viikkoon, eikä vahinkoja ole tullut kertaakaan. Pottakin on siirretty vessaan ja luotan aika lailla 100%, että poika ilmoittaa vessahädästään. Ei hän itse potalle mene, mutta hokee "Äkkiä pissalle, äkkiä pissalle" ja tepsuttaa ympäri huonetta saadakseen huomion. Sama toistuu myös kakan kanssa. Kun lähdemme ulos, tottakai istutamme vessaan joka tapauksessa ja yleensä sieltä jotain tulee.

No miten me pääsimme tähän tilanteeseen (joka sanoakseni kävi niin paljon helpommin kuin olisin ikinä voinut kuvitella!)?

1. Otimme vaipan pois
2. Suojasimme sohvan
3. Laitoimme potan keskelle olohuonetta (toinen potta alakerran vessassa) 
4. Viihdykettä potalle (kirja tai tv) 
5. PALJON kehuja kun istuu ja vielä enemmän kun pottaan jotain tulee 

Niin, ja tietysti pidimme alushousuja jalassa. Alkuun niitä joutui vaihtamaan 5-6 päivässä, mutta yllättävän nopeasti Hugo oppi. Selkeästi nyt oli hyvä aika opetella. Jotain hyvää siis Koronastakin oli.

Alkuun tuo viihdyke oli tarpeen, sillä Hugo ei olisi malttanut istua potalla. Nyt potalla tehdään vaan tarpeet ja lähdetään pois. 

Sohvan suojasin alkuun sellaisella muovitetulla frotee lakanalla, jota saa muistaakseni esim Eurokankaasta metritavarana. Tämä suoja siirtyi meidän sänkyyn päiväunia varten sen jälkeen kun ei tarvinnut pelätä vahinkoja sohvalla.

Kehut on kaiken A ja O. Hugosta oikein näkee kuinka ylpeä hän on tuotoksistaan ja kyseleekin ajoittain "onko hieno" tai "hyvä".

Hankittiin vielä sopiva jakkara, jotta tämä innokas pikku-tyyppi pääsee itse pesemään kädet 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti