perjantai 24. heinäkuuta 2020

Inhoan siivousta

Kuten jo otsikko kertoo, inhoan siivousta. Minä en todellakaan ole niitä naisia, jotka rentoutuvat siivotessaan. Tai en ollut sellainen ainakaan ennen lasta, enkä varsinkaan enää. 

Vauvavuoteen ei minun näkökulmastani paljon yllätyksiä tullut; arvasin kuinka rankkaa se kaikkine unettomuuksineen ja sekasotkuineen voi olla. Yllätyksenä kuitenkin tuli, kuinka meillä nyt taaperon (ja kahden ei siivouksesta pitävän aikuisen) jäljiltä kotona koko ajan saisi olla siivoamassa ja järjestelemässä. Enkä nyt puhu lapsen leluista. Puhun murusista ja ruoasta, liasta lattialla siis KOKO AJAN, ei kerran kaksi päivässä vaan siis heti sen jälkeen kun olet imuroinut jalkapohjiin tarttuu jotain. Ja vaikka en siivouksesta pidä, en voi sietää epäjärjestystä ja likaa. Hah, ihanaa kun yhtälöön lisää vielä kissan josta lähtee karvaa! Lacu ❤️

Jonkin aikaa oli ihanaa siivota koko talo, kun mies ja lapsi ovat ulkona. Tuloksia näki heti ja heti tuli ihanampi olo II, mutta nyt sillekin on tullut stoppi. Minäkin haluan vaikka lukea hetken kirjaa tai katsoa omaa sarjaa, enkä käyttää sitä kuuluisaa "omaa aikaa" siivoamiseen. 

Niinpä tein loman alkuvaiheessa päätöksen, että kokeilemme kerran kuussa kotisiivousta. Tuntui, että loman alkuvaiheessa se olin vain minä, joka siivoaa ja koettaa pitää järjestystä yllä. Niinpä tartuin ystäväni tarjouskoodiin Freskalle ja näpyttelin tilauksen.

Kotitalousvähennystä siivouksesta saa 40%,joten yhdelle siivoukselle kuukaudessa ei jäänyt mahdotonta summaa. Jotenka miksipä en kokeilisi. 

Pyysin viestissäni siivous firmalle, että siivouksessa keskityttäisiin erityisesti yläkertaan, jossa on keittiö, olohuone ja kylpyhuoneessa kissaan wc. Vietämme ylhäällä eniten aikaa, joten siellä suurimmat sotkut myös ovat. Kissan vessasta lähtee pieniä hiekan muruja, jotka ärsyttävästi kulkeutuvat ympäriinsä. Ja kun ruokapöydän alla on niitä murusia.. On myös kiva, että lattialistat puhdistetaan (täytyy myöntää, että en ole koskaan niitä pyyhkinyt), tämän vielä erikseen varmistin. 

Toivottavasti tämä tuo selkeää helpotusta arkeen ja lisää yhteistä aikaa (lue: säästää minun hermojani).

Ensimmäisen siivouksen oli tarkoitus olla heinäkuun puolessa välissä, kun olisimme olleet kiertämässä Suomea. Noh, sen koronatartunnan takia sitä siivousta siirrettiin viikolla. Mies palasi juuri sinä päivänä toimistolle ja me Hugon kanssa poistuttiin leikkimään ja käytiin kylässä. Oli kyllä ihanaa tulla siivottuun kotiin! Ja myös lakanat oli vaihdettu, joten pääsee myös puhtaiden lakanoiden väliin! 

Jos sinäkin haluat tulla kiiltävän puhtaaseen kotiin ja lunastaa 50e alennuksen itsellesi (samalla myös minä saan alennusta) käytä TKAFHJ - koodia!  Suosittelen Freskaa lämpimästi tämän ensimmäisen kerran perusteella ❤️

Koska siivooja ei kuitenkaan meillä koko ajan ole, ja hänenkin aikansa meillä on rajallinen, täytyy tietenkin edelleen siivota ja korjata jälkiä paljon myös itse. Hyvät välineet kuitenkin tekevät siivouksesta hieman siedettävämpää. 

Törmäsin nettiä selatessani sellaiseen yritykseen kuin Saaren Taika. Kiinnostuin tuotteista, koska ne ovat mahdollisimman luonnonmukaisia ja yritys on kotimainen. 
Useamman päivän pähkäiltyäni päätin tilata testiin greipin tuoksuisen siivoussaippuan, eteerisen öljyn pyykkietikkaa varten sekä luonnonmukaiset shampoon ja hoitoaineen. 

Siivousssippuaahan oli pakko kokeilla heti. Nimittäin meidän keittiön lavuaari on pestynäkin ihmeen kellertävä paikoin. Ja Uuni... Siellä on majaillut pohjalla jotain epämääräistä ties kuinka pitkään.. 
raastoin saippuasta 2tl ja sulatin sen 500ml kuumaa vettä suihkepullossa. 

suihkutin lavuaariin ja annoin hetken (alle minuutin vaikuttaa). Harjasin tiskiharjalla puhtaaksi ja helposti lika lähti! 

entäs uuni sitten? Noh, tämä oli hieman työläämpi. Ei riittänyt pelkkä parin minuutin vaikutusaika ja pyyhkäisy, vaan tarvittiin järeämpää hinkkaamista. Siinä mielessä kuitenkin erittäin tehokas, ettei tarvinnut perinteisiä myrkkyjä jotka vielä kauan haisevat pahalta. 
Pesinpä Louis Vuitton Neverfull laukunkin pohjan. Suihkutin ainetta, annoin hetken vaikuttaa (hinkutin saippuaa tummimpiin tahroihin ja vaahdotin) ja pesin harjalla. Ei se ihan tahrattomaksi lähtenyt, mutta aika hyvin kuitenkin! 

Nyt on ihana aloittaa viikonloppu rentoutuen, kun ei tarvitse ainakaan siivota ❤️


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti