tiistai 14. heinäkuuta 2020

Every child is an artist - Pablo Picasso

Me ollaan nyt tietystä syystä (karanteeni) paljon puuhailtu kaiken näköistä kotona.

Muovailu on kestosuosikki ja nämä meidän muovailuvahat ja välineet on hankittu muutamalla eurolla Tigerista. Ekat purkit meni 6kk jälkeen roskiin, koska parista oli kansi laitettu huonosti kiinni ja näin ollen kuivuneet. Yhdessä oli hometta tms päällä ja muistelinkin että sitä vahaa Hugo nuoleskeli. Olikin hyvä näyttää hänelle, että nyt muovailuvaha on pilalla ja täytyy heittää roskiin. Eipä enää yrittänyt nuolla uusia. Olen todennut, että nää Tigerin vahat on kaikkein pehmeimpiä mihin oon itse törmännyt, eikä ne tahmaa.

Seuraan Instassa Leikki leikkinä - sivustoa ja sieltä bongasin huikean idean meidän seuraavaan taideprojektiin. Nähtyään Hugon taideteoksia, mieheni sisko (Hugon toinen kummitäti) on toivonut, että Hugo tekisi hänelle piirustuksen tai maalauksen. Niimpä ajattelin, että voisimme tehdä canvas pohjalle taulun syntymäpäivälahkaksi.

Kaatotaide eli Pouring art

Tilasin (ja ihana veljeni haki ympäri Iso-Omenan kauppakeskusta tilaamani ja varaamani tuotteet) maalauspohjiametallivärit ja lisäksi vielä Sinellistä mustaa, valkoista ja väreihin sekoitettavaa Pouring fluid ainetta, jotta saadaan väri juoksevammaksi. Värien tulee valua kunnolla.

Akryylivärien kanssa tulee olla varovainen, sillä ne jämähtävät herkästi vaatteisiin ja lattiaan. Kannattaa myös suojata lattia sekä vaatteet. Meillä molemmilla meni yhdet t-paidat mustaan akryylimaaliin suojauksesta huolimatta. Vaikka pesin heti koneessa, pienet tahrat jäivät paitoihin. Onneksi laitoin sellaiset paidat, että tuo ei haitannut. 

Maalia valutettiin liikuttamalla ja kääntelemällä taulupohjaa, puhaltamalla pillillä, pillillä maalia levittäen, käsiä apuna käyttäen.

Hugo vaati saada tehdä toisenkin taulun ja toinen päätettiin antaa mummolle syntymäpäivälahkaksi. 

Meinaanpa itsekin tehdä meille taulun tällä tekniikalla, kunhan karanteeni loppuu ja pääsen ostamaan tarpeeksi ison taulupohjan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti