lauantai 14. maaliskuuta 2020

Sijoitusta ja säästämistä lapselle

Oletko miettinyt sijoitusta ja säästämistä lapsesi tulevaisuuden varalle? Tai itsesi ja perheesi? Nyt olisi hyvä aika aloittaa. 

Sinun ei tarvitse olla sijoittamisen ammattilainen tai edes kovin kiinnostunut sijoittamisesta. Eri vaihtoehtoja on runsaasti. Eikä pääomaa tarvitse olla paljon. Esimerkiksi jo 15-30€ on aivan riittämiin kun katsomme pitkälle tulevaisuuteen. Summan kuitenkin tulisi olla sellainen, että talous ei siihen kaadu. Itselle on myös hyvä, että raha siirtyy välittömästi kun palkka tulee, niin sitä ei ehdi kaivata. 

Oli itsestään selvää, että kun meille joskus tulevaisuudessa tulee lapsia, aiomme säästää hänelle tulevaisuutta varten. Alkuun ajattelin, että perinteisesti säästäisimme tilille. Tämä sitä syystä, että en tiennyt säästämisen eri muodoista kovinkaan hyvin. 

Ristiäislahjaksi kuitenkin isosiskoni avasi Hugolle Seligsonille rahastotilin. Säästämme sinne joka kuukausi ja isovanhemmat saavat halutessaan laittaa sinne muistamisiaan.

Olen nyt viimeaikoina kiinnostunut enemmänkin rahasto- ja osakesijoittamisesta. Instagramissa seuraan Mimmit sijoittaa ja Merja Mähkää joilta saa hyviä vinkkejä. Lisäksi Facebookissa Vauras nainen - ryhmä on kiinnostava.

Olen aivan alkutekijöissä näissä sijoituksissa, mutta olen kuukauden aikana tehnyt ensimmäiset neljä osakehankintaa ja avannut itselleni Nordnetin kautta Etf rahaston, johon säästän kuukausittain. Nyt onkin saanut osakkeita edullisesti, mutta en sijoita koskaan enempää kuin olisi varaa menettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti