sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Satuhieronnasta apua iltoihin

Kirjoitin lokakuussa kuinka tutustuin satuhierontaan ja aloimme kokeilla sitä. Ensin rauhoittumiskeinona, mutta sen jälkeen ihan vain lapsi-aikuinen yhteisenä aikana ja läheisyyden tuojana. Vaikka päällepäin meidän rohkea menijä vaikuttaa itsevarmalta, on hän silti pieni poika joka kaipaa paljon läheisyyttä ja huomiota. On ihanaa miten Hugo nauttii yhteisestä hellittelyhtekestä. Monesti hän sanoo "äiti paijaa" ja peruuttaa syliin. Voi pientä kultaa!

Nytkin käydessään päiväunille hieman kipeänä, hän painautui lähelle ja halusi lisää silittelyä. Siihen hän nukahti kun samalla silittelin selkää, käsiä, jalkoja sekä höpöttelin tarinaa.

 Ajatuksia kurssista

Kurssin käytyäni olen oppinut hallitsemaan omaa stressitilaani ja löytänyt keinoja omaan rauhoittumiseen. Niinhän se on, että kun itse on rauhallinen ja oikeasti arjessa läsnä, lapsikin on rauhallisempi ja tyytyväisempi.  
Kurssi auttoi myös ymmärtämään lapsen stressitilaa ja sitä, kuinka suuri rooli vanhemmilla on sen lievittämisessä. Mitä pienempi lapsi, sitä enemmän hän aikuisen apua tarvitsee. 

Ei ole automaattisesti niin, että stressaantunut lapsi on se vilkas ja ylikierroksilla oleva. Stressaantunut lapsi voi myös olla se vetäytyvä ja arka, joka ripustautuu vanhempaan. 

Positiivisen koskettaminen tukee lapsen rauhoittumista ja vahvistaa lapsen omaa stressinhallintaa. Tämä perustuu siihen, että elimistö rauhoittuu kun ihomme aistii rauhallista ja tasaista koskestusta. Tässä Satuhieronta astuu mukaan kuvaan, sillä kosketuksen tulee olla tietyn rytmistä ja tyyppistä auttaakseen. Hierontaa voi vielä tukea rauhallista musiikkia. Meillä tykätään kaikesta musiikista, joten se onkin usein ollut kiva lisä hiljaisena taustalla.

Aina en mene minkään tarinan mukaan, vaan välillä hetki on ihan vain päivän kuulumisia jutellen ja samalla sylitellen silittelyä. Vaikka se ei silloin ole kunnon satuhierontaa, on se meille tärkeää yhteistä aikaa josta molemmat nautimme.

Snäpchatilla leikkiminen on uusi juttu, joka jaksaa naurattaa. Tässä vähän alkoi jo väsymys iskeä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti