keskiviikko 8. tammikuuta 2020

palautuminen synnytyksestä, mikä on lopputulos

Viikko sitten kävin Lauttasaaressa Organic Spiritissä lantionoohjan/erkauman tarkistuksessa vielä kerran. Yhteensä olen käynyt siellä nyt neljä kertaa. Synnytyksestä tulee vajaa kuukauden päästä kaksi vuotta täyteen. Palautuminen ei tapahtunut niin nopeasti kuin ajattelin, tai olisin toivonut. Välillä olin jopa epätoivoinen palaudunko ollenkaan ennalleen.

Sektiohaava parani mielestäni nopeasti ja kipulääkkeet pystyin lopettamaan noin viikossa. Paino lähti vähitellen laskuun, mutta erkauman vuoksi vatsaa jäi, enkä pystynyt kuntoilemaan normaalisti. Myös ehkä liian aikainen treenaamaan lähtö saattoi hidastaa toipumista ja erkauman kiinni menoa.

Organic Spiritin Anna on ihan loistava. Kävin ensimmäisen kerran vastaanotolla kun synnytyksestä oli kulunut 3kk ja silloin sain harjoitteita, joilla erkaumaa ja lantionpohjan lihaksia saa treenattua. Tein niitä, mutta selkeästikään en tehnyt niitä tarpeeksi. Täytyy myöntää, että olen aika laiska tekemään pitkäjännitteisesti tämän tyyppisiä harjoituksia. Olisi kyllä pitänyt, mutta se on helppo sanoa jälkikäteen. 

Anna on myös osteopaatti, joten hoidon yhteydessä hän käytti myös sitä taitoa minuun. Nyt vihdoin pystyn huokaisemaan helpotuksesta ja voin alkaa liikkumaan normaalisti vatsalihaksia käyttäen. Tietysti pitää olla aluksi varovainen ja aloittaa maltilla. Ihanaa on, että erkauma on nyt vihdoin kuroutunut umpeen! Olen varma, että myös neurokineettisellä terapialla oli oma vaikuttava osansa palautumisessa. 

Jos osteopatia kiinnostaa tai sinulla on tarve erkauma /lantionpohjan lihasten tarkistukseen, suosittelen käymään Organic Spiritin nettisivuilla ja tutustumaan palveluihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti