Viime päivinä sää on vaihdellut lämpimästä rankkasateisiin ja takaisin. Nyt myös viileät ja suorastaan kylmät aamut ovat saavuttaneet meidät.
Onkin vaikea miettiä mitä laittaa itselleen päälle, saati sitten taaperolle. Minä olen vilukissa ja Hugo taas lämminverinen, joka sinänsä jo tuo haasteita.
Tästä syystä haluan jakaa mietteitäni ulkovaatteista. Kun valitsee oikenalaiset varusteet, on joka säällä helppo ulkoilla.
VÄLIKAUSIKENGÄT
Ovatko välikausikengät tarpeelliset? Mitä kenkien hankinnassa tulee ottaa huomioon?
Pohdi käyttötarkoitusta
Millaisissa olosuhteissa niitä käytetään? Onko lapsi kotona vanhemman kanssa, jolloin ehkä voi vaikuttaa milloin ulkoillaan vai tarvitaanko kengät päiväkotiin, jossa melkeinpä ulkoillaan joka säällä.
Materiaalin valinta
Ota huomioon myös se, että jalat tulee pysyä kuivina sekä lämpiminä.
Ulkoilu muuttuu hetkessä kurjaksi jos jalat kastuvat. Tästä syystä erilaiset Gore-texit ovat hyvä valinta, mutta ne voivat olla hieman jäykkiä pienelle jalalle. Nahka olisi tietysti paras vaihtoehto ja se pitääkin kosteutta jonkin verran. Suomessa välikausi tosin tuppaa usein olla erittäin kostea. Varma vedenpitävä jalkine on sitten ihan kumisaappaat. Ne ovat kyllä aika kömpelöt pienen taapertaa.
Entäs sitten koko?
Kenkien tulee tietysti olla sopivan kokoiset. Opin taustatyötä tehdessäni, että noin 1.5-2cm on hyvä olla tilaa kärjessä. Näin lapsen jalalla on tilaa liikkua ja tarvittaessa mahtuu myös villasukka. Esimerkiksi Reiman kengissä on irroitettava pohjallinen jossa on hymiö kertomassa onko pohjallinen oikean kokoinen. Pelkästään ei kannata katsoa jalan pituutta, vaan myös leveys on hyvä huomioida.
Paras (muttei ehkä helpoin) tapa mitata lapsen jalan koko on laittaa paperi lattialle lattialistaan kiinni. Sitten laittaa lapsen kantapää kiinni seinään ja piirtää viiva varpaiden kohdalle.
Me päädyimme ostamaan Hugolle Reiman patter wash kengät. Mietin kyllä aluksi ovatko ne liian jäykät,mutta pikkuinen kyllä menee näillä tosi hyvin. Miten teillä on varauduttu välikauteen/tulevaan talveen?
Entäs ne haalarit?
HAALARI SYKSYLLE
Nyt kun takki on auttamatta liian vähän kevyiden ulkohousujen kanssa, on aika kaivaa kaapista vuoreton haalari. Meille valokoitui MiniRodinin Pico. Ihan vaan koska ihastuin ulkonäköön. Toki olin kuullut ystäviltä, että näissä yleensä laatu on hyvää.
Jos hyvät alennukset kiinnostavat, suosittelen käymään erilaisissa ystävämyynneissä ja pop up liikkeissä. Yllä oleva haalari on ostettu viime vuonna Punavuoren Peikon ystävämyynnistä Lauttasaaresta <3
Ennen kuin tulee toppahaalarille tulee käyttöä, mutta vuoreton Pico on liian kylmä, olen hankkinut (ja viime talvena käytetty) Name it fleece vuorellisen softshell haalarin.
Sama haalari menee vielä tämän syksyn.
Minua edelleen jaksaa hämmästyttää miten erikokoisia eri merkkien samaa kokoa olevat vaatteet ovat.
Molemmat, Pico ja Softshell haalari ovat kokoa 86, mutta tuo keltainen on yhä reilua kokoa, kun taas Pico on nyt juuri sopiva.
Name it softshell haalari |
TOPPAHAALARIN JA KERRASTOJEN VALINTA
Olen jo hankkinut talvihaalarinkin hyvissä ajoin. Tein tämänkin kohdalla tutkimustyötä ja päädyin lopulta Reiman Gotland haalariin (Toinen jota kovasti kehuttiin oli Reiman Stavanger) sitä kehuttiin kestäväksi (jopa rymyn kestäväksi), vesitiiviiksi teipattujen saumojen ansiosta ja lämpimäksi. Pakkohan sitä siis oli testata kun puoleen hintaan löysin.
Asusteiksi valikoitui Metsolan pipot ja Popin hanskat |
Kerrospukeutmisessa luotan Polarn O Pyretin merinovillahaalariin (kerros 2). Meillä oli tämä myös viime talvena ja en voi muuta kuin kehua! Piti vauvan lämpimänä. Ostin myös testiin kovasti myyjän kehumat merinovillasukat. Nämä ovat yhtä ohuet kuin normaalit sukat! Ostin myös itselle, sillä miten paremmin saisin tietää ovatko sukat lämpimät kuin itse testaamalla.
Kuulen mielelläni kaikkia vinkkejä taaperoiden onnistuneeseen ulkopukemiseen. Laittakaa ihmeessä suosituksia. Ihania ulkoiluja ❤️
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti