lauantai 28. syyskuuta 2019

Pão de Queijo/ Brasilialaiset juustopallot


Pidimme tupaantuliaiset vasta viime viikonloppuna, ja löysin pitkästä aikaa reseptin, joka on ehdottomasti jaettava!

Pão de Queijo/ Brasilialaiset juustopallot

400g tapioca tärkkelystä
1/2 tl suolaa
2-3 tl leivinjauhetta
2,5 palaa soft cheese (Lidl) ei ollut enää saatavilla niin korvasin 2 lla paketilla Patros feta juustoa

Nämä ainekset sekoitetaan kulhossa käsin.

180g pehmeää voita ja 100g (2/3 ensin) sekoitetaan jauhe Feta seoksen.
Lisää 1-2 munaa.
Sekoitetaan käsin kiinteäksi taikinaksi. Pyöritellään n. Golf pallon kokoisiksi palleroiksi.
Paistetaan 200 asteessa noin 15min. Uuni pois päältä ja annetaan olla uunissa vielä 5min.



Juustopallot ovat Brasiliassa erittäin suosittuja ja niitä syödään niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Sopivat ne myös kahvi- tai juhlahetkeen. Juustopalloissa on ihana koostumus: pinta on rapea, mutta pehmeä sisus joka venyy kuin juusto. Juustopallot voi nauttia sellaisenaan mutta myös halkaista ja laittaa mieleistään täytettä väliin.
Nämä kannattaa ehdottomasti nauttia vastaleivottuina!


Ensi kerralla kokeilen fetan tilalla cheddaria, miltähän se mahtaa maistua? 

Juustopallot hävisivät niin nooeasti, etten edes ehtinyt saada tarjoiluastiassa kuvaa. 

Juustopallot heti uunista tulleina 


Reseptin alkuperä:

Sain reseptin äitini silloiselta naapurilta, brasilialaiselta diplomaattiperheen äidiltä. 
Hän oli Suomessa etsinyt täydellistä juustoa palloihin ja löytänyt Lidlin soft cheese juuston (peltipurkissa). 

Surukseni sain kuulla että juuston myynti on syystä tai toisesta lopetettu. Jouduin siis valitsemaan toisen juuston. 

Laitoinkin heti reseptin saaneelle viestiä, millä voisin korvata sen. Hän sanoi, että esimerkiksi Feta tai Mozzarella. Kuitenkin sellainen juusto joka ei ole liian suolainen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti