lauantai 28. marraskuuta 2020

Raskausviikkot 5-8

Raskausviikko 5

Plussan jälkeen latasin heti raskaus appin. Viimeksi käytin Preglifea, mutta jostain syystä en saanut ladattua sitä. Päädyin nyt sitten lataamaan Pregnancyn. Molemmissa kerrotaan missä vaiheessa raskaus on, ja mitä on odotettavissa. 

Tällä viikolla myös soitin neuvolaan varatakseni ajan neuvolaan. Toivoin samaa hoitajaa, joka meillä on Hugon kanssa. Ilokseni hänelle löytyikin aika reilu viikon päähän. Neuvolakäynnin jälkeen sitten pääsee varaamaan aikaa ensimmäiseen ultraan.

Tähän viikkoon on mahtunut jännitystä, sillä muutamana päivänä wc käynnin yhteydessä tuli kirkasta verta pyyhityäessä. Olin aivan varma, että nyt keskenmeno alkaa. Tällä tavalla se viimeksikin alkoi. Verta ei kuitenkaan alkanut parin seuraavan päivän aikana tulla lisää, joten neuvolaan soitettuani hieman rauhoituin. Valmistelen itseäni kuitenkin tähän mahdollisuuteen, sillä suru tulee olemaan iso jos taas näin käy. Jännitän jokaista vessakäyntiä. Toivottavasti pieni kuitenkin pysyisi matkassa mukana ja olisi terve ❤️

Raskausviikko 6

Jokaisesta päivästä olen onnellinen ja helpottunut, uusia vuotoja ei ole tullut. 

Oireita on tällä viikolla ollut jäätävä turvotus ja silloin tällöin närästys. Tuntuu, että kaikki varmasti huomaavat jo raskauden turvotuksen takia koetan käyttää väljiä tunikoita. Syödä pitää myös säännöllisesti, muuten tulee huono olo. Töiden jälkeen olen huomattavasti väsyneempi kuin ennen. Hermo on myös vähän kireällä.

5+4 huomasin rintojen arkuuden. Välillä myös vihloo vatsaa, jos nostaa tai nousee liian nopeasti. 

5+6 iski niin kova väsymys, että olisin vain halunnut kesken päivän kotiin nukkumaan. Myös etova olo äityi niin pahaksi lounaalla, että jouduin poistumaan vessaan kesken kaiken. 

Raskausviikko 7

Väsymys ja huono olo sen kun jatkuu. En ainakaan muista, että Hugoa odottaessa olisi ollut samanlaista.

Myös vatsa on kasvanut, ehkä turvotuksesta tai muusta, mutta selkeästi on jo hieman pullahtanut. En saanut koskaan vatsaa palautumaan täysin raskaudesta ja synnytyksestä, joten luulen tämän olevan ainakin osasyy.

Mielitekoja ei ole, mutta suolainen ja raikas auttavat oloon. Koko ajan on myös nälkä! 

Uskaltauduin vielä ainakin tällä viikolla pelaamaan sählyä kavereiden kanssa, mutta täytyi laittaa tykivyö tueksi kaiken varalta. Sen kanssa oli huomattavasti helpompaa. 

Raskausviikko 8

Tällä viikolla on neuvola! Olen odottanut tätä, vaikka keskenmenon pelko edelleen on läsnä. Vaikka ei neuvolassa tehdä ultraa, niin viikkojen mennessä eteenpäin alkaa huolet hieman väistyä. Neuvolan jälkeen pääsee myös varaamaan ultra-aikaa. 

Olo on niin huono ja vatsa alkaa näkyä jo sen verran, että olen töissä kertonut. Menee kaikki loppuun asti hyvin tai ei, niin parempi näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti