perjantai 13. marraskuuta 2020

Kun pieni sairastaa

Hugolle nousi aivan yllättäen tavallisen päivän jälkeen kuume, joka sitten kohosi melko korkealle. Olin toki tietoinen, että pienillä lapsilla kuumeella on tapana nousta korkeaksi. Silti huolestuin, kun en saanut sitä kuumelääkkeen avulla laskemaan ja lisäksi Hugo alkoi itkeä vatsaa yöllä.

Soitin lastensairaalaan, ja sieltä sain hoito - ohjeet sekä kehotuksen tarkkailla tilannetta. Kiputilat menivät aika nopeasti ohi, ja uusi annos Buranaa sai kuumeen laskemaan. 

Silmät ristissä menin seuraavana päivänä töihin, kun mieheni jäi pojan kanssa kotiin. 
10 aikaan sain viestin, että olo huonontui, kuume nousi ja Hugo oksensi. Kaiken lisäksi meillä oli alkanut vesikatko. 

Onneksi ehdin ennen Terveystalosta varattua lääkäriaikaa hakea vettä äidiltä, jotta saatiin viltti ja unikaveri likoamaan. 

Täytyy kyllä olla iloinen vakuutuksesta, jonka ansiosta lääkärissä käynti oli nopeaa. Lääkäri tutki, lähetti toiseen huoneeseen verikokeisiin ja koronatestiin. Hugo oli niin reipas! Saimme heti tiedon, että tulehdusarvot olivat koholla ja koronatestin tuloskin tuli jo illalla. 

äidin kainalossa on hyvä nukkua päiväunet ❤️

Illalla alkoi jo selkeästi paraneminen. Kuume ei enää noussut, ruokahalu palasi vähitellen ja yökin meni huomattavasti paremmin. On ne pienet silti sairastuessaan pieniä raasuja. Meillä ainakin äidin ja isin syli oli paras lääke. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti