maanantai 9. joulukuuta 2019

Joulutunnelmaa satumaisesta Zurichistä

Meidän puolikuntoinen perheemme lähti perjantai aamuna 04 aikaan ajamaan lentokentälle. Vihdoin oli lähdön aika kauan odotetuille joulumarkkinoille Zurichiin. En ole ennen ollut Sveitsissä, enkä sen puoleen Tallinnaa kauempana joulumarkkinoilla, joten odotukset olivat tietysti korkealla. Meidän perheen lisäksi molempien äidit lähtivät myös mukaan. Toiveissa olikin, että jos saisimme toisena iltana käydä vaikka viinilasillisella.

Lennot menivät todella hyvin. Meillä oli menomatkalla vaihto Arlandassa. Tuntuu hölmöltä, että näin pienen välimatkan takia on välilasku, mutta suorat lennot olivat usean satasen kalliimmat, joten näillä mennään. Parasta Hugon mielestä matkassa oli varmasti bussi, jolla menimme Ruotsin päädyssä päästäksemme koneesta terminaaliin. 

Hotellimme St. Joseph (iso suositus), oli loistavalla sijainnilla. Lisäksi plussaa aamiaisesta, joka kuului huoneen hintaan. 

Olin etukäteen ottanut selvää markkinapaikoista

1. The Christkindlimarkt rautatieasemalla 

Joulun tunnelmaa löytyy suoraa rautatieasemslta, jonne on pystytetty ihanat pienet mökit myyntipisteiksi. Myyntipisteitä on 150, joka tekee siitä Euroopan suurin sisätiloissa olevan joulumarkkinapaikan. Täältä löytyy mm. Satumainen Swarovski kristallein koristeltu joulukuusi.

Hugon suosikki oli kuitenkin karuselli. Itku tuli kun piti lähteä pois.

2. Joulutori vanhassa kaupungissa

Zurichin vanhakaupunki oli hurmaava pikku katuineen. Lapsiperheille erityisen sopivaa oli se, että sen kaduilla ei saa ajaa autoilla. Ihana tunnelma välittyi kauniista arkkitehtuurista ja valoista, joita oli kaikkialla. Täällä oli ehkä kaikkein väljimpää, vaikka kyllä väkeä riitti iltaisin myös täällä. Hienon vanhasta kaupungista teki myös sen, että se oli laajalla alueella. Pienen aukion sijaan. 




Mummojen välissä oli hyvä kävellä 



Upeaa valojen loistoa 

3. Wienachtsdorf

Tämä näyttävä ja ihmisiä täynnä oleva paikka löytyi aivan Oopperatalon kupeesta. Upeat valot, tuoksuvat ruoka- ja juomakojut vetivät ihmisiä puoleensa. Vaikka täällä oli kova tungos, pääsi siellä aika hyvin kiertämään ja katselemaan. Tietysti omaa haastetta antoi taapero, joka halusi juosta joka paikkaan. Löytyipä täältä karuselli, jossa kävimme ratsastamassa hevosella. Kävimmepä myös ihmettelemässä kokonaista kauppaa täynnä joulukuusen koristeita sekä luistinrataa. 




 
Upeita koristeita Kauppa täynnä 


Aito tuli tuo lämpöä ja tunnelmaa 

Karusellissa

Päästiinpä sitä tutustumaan poliisiautoon ja laittamaan pillit päälle
Tätä hurmaavaa ajoneuvoa ajoi joulupukki



Kaiken kaikkiaan upea reissu ja upea maa. Toki edullisimmista päästä Sveitsi ei ole, mutta emme lähteneetkään shoppaillumielellä. Silti jotain pientä tarttui mukaan. 
Tämä ihana lumisadepallo musiikilla löytyi vanhasta kaupungista, aivan hotellimme tuntumasta. Näin tämän ensimmäisenä päivänä ja lähtiessämme kävin sen ostamassa. Nyt se korostaa olohuoneessamme. 
4. The Zurich City Christmas Market 

Markkinapaikka sijaitsee aivan Bahnhofstrasse - kadun varrella, keskellä ostoskatuja. Markkinat jäävät kahden ison tavaratalon (Jelmoli ja Globus) 
väliin, joten tämä on shoppailijan ykkösvalinta.

Me emme kuitenkaan täällä viettäneet sen enempää aikaa kuin pyörähdimme katsomassa millainen tunnelma on. Varsinkin lauantaina paikka oli liian täynnä minun makuuni. 

5.The Werdmühleplatz Christmas Market

Hieman Bahnhofstrasselta pois lähdettäessä löytyy pieni alue, jossa oli samankaltaisia ruoka ja käsityökojuja kuin muuallakin, mutta tämän paikan erikoisuus oli " laulava joulukuusi". Aukiolle oli kasattu kuusen oksista ylöspäin kasvava rakennelma jossa tietyin kello ajoin on ihmisiä laulamassa joululauluja. Me kävelimme tästä vain pikaisesti ohi, joten tämä jäi oikeastaan kokonaan näkemättä. 

Ennen kotiinlähtöä 


Vielä viime hetkillä päätin haluta ostamaan - mitäs muutakaan, kuin suklaata! Hotellilta saadusta vihkosesta löysin kupongin, jolla liikkeestä sai neljä tryffeliä. 
Lindt liikkeestä löytyi valtava valikoima käsin tehtyjä tryffeleitä


Saimmepa maistiaisen vasta valmistuneesta konvehdista
Koska rakastan hyvää suklaata, olisi ollut rikos olla ostamatta sitä. Liike itsessään oli myös nähtävyys.

Kaiken kaikkiaan Zurich oli maaginen ja ihanaa joulutunnelmaa täynnä oleva paikka. Ihmiset ottivat ystävällisesti vastaan ja lapsen kanssa oli helppo ja mukava matkustaa. Tämä sinänsä oli helottavaa, koska pidämme matkustelusta ja seuraavakin matka on jo tiedossa maaliskuun lopussa.



Pääsinpä toisena iltana odotetulle viinilasilliselle miehen kanssa ❤️



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti