maanantai 7. kesäkuuta 2021

Synnytystapa arviointi

Tänään kävin lääkärin juttusilla. Aiheena oli synnytyspelko, sekä aiemman suunnittelemattoman sektion vuoksi synnytystapa arviointi.
Vaikka neuvolassa olen koko ajan sanonut, että haluan ensisijaisesti yritää alatiesynnytystä, ei uusi sektiokaan maailmanloppu olisi.

Ihana sattuma sattui lääkärin kanssa, sillä hän sanoi olleensa Hugon synnytyksessä mukana. Ei itse leikkauskessa, vaan siinä vaiheessa kun vielä eläteltiin toiveita alatiesynnytyksestä. Hän oli myös se ihana lääkäri, joka teki vihdoin sektiopäätöksen ja lopetti minun kärsimykseni.

Noh,  pelkoja ei käynti vähentänyt. Oikeastaan päinvastoin, sillä hän arvioi että vauva on isokokoinen. Hugo oli syntyessään noin 3.6kg ja silloin oltiin menty jo viikko yli. Nyt reilu 3 viikkoa kun on aikaa laskettuun aikaan niin arvio oli tällä hetkellä 3.4! Huh!

Tästä syystä minulle varattiin kahden viikon päästä kontrolliaika. Silloin katsotaan mikä on tilanne. Tällä hetkellä kohtu oli täysin epäkypsä, eli luonnollisesti käynnistyvää synnytystä on kai lähiaikoina turha odotella. Vaihtoehtoina on sitten suuren koon vuoksi käynnistys tai sektio. 

Itse ainakin nyt voin vielä (ehkä) vaikuttaa kokoon omalla ruokavaliolla. Nyt vaan tiukka herkkulakko ja hiilarit mahdollisimman minimiin. Onneksi on nyt ollut niin kuuma, ettei ole kauhean raskasta ruokaa tehnyt mielikään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti