sunnuntai 15. elokuuta 2021

Emma tuotteiden käyttökokemuksia *yhteistyö*

Nyt on uutta vauva-arkea eletty reilu kuukausi ja Lastentarvike liikkeeltä saamani Emma- tuotteet (imetystyyny, muovitettu aluslakana, alipainepumppu sekä kantohihna turvakaukalon kantamiseen) ovat päässeet käyttöön toden teolla. 

Tässä postauskessa käyn läpi käyttökokemuksia näistä tuotteista.
Kaikki tuotteet ovat olleet käytössä alusta asti.


Päivittäin käytössä on ollut turvakaukalon kantohihna. Se on ollut ihan korvaamatonta apu tasaamaan painoa, varsinkin näin alkuun kun keskivartalon lihakset ovat olemattomat. Vaikka harvemmin joudun kantamaan kaukaloa pitkää matkaa, pyrin aina käyttämään hihnaa, jotta hartiat eivät turhaa kuormittuisi. Minulla on jumeja jo ihan muutenkin helposti.

Pidän hihnaa koko ajan kiinni kaukaolssa, näin se on helposti saatavilla ja  aina mukana.

Jo sairaalassa otin käyttöön saamani Emman alipainepumpun. Käytin sitä toisessa rinnassa samalla kun syötin toiseta. 

Tämä on todella kätevä, sillä sen avulla saa kerättyä talteen maitoa enemmän kuin maidonkerääjällä. Itse pumppasin sekä sähköisellä pumpulla että tällä lisämaitoa sairaalassa ensimmäiset päivät imetyksen lisäksi.

Tässä muutaman minuutin imetyksen tukos toisesta rinnasta. Itse en kovin helposti tälläkään kertaa heru tavalliselle pumpulle, mutta tällä alipainepumpulla maitoa tulee talteen hyvin.
Hieman vähemnälle käytölle meinasi jäädä tämä Emman harmaa imetystyyny. Linnoittauduin ensimmäisten viikkojen aikana sohvan nurkkaan koristetyynyjen kanssa, kunnes otin imetystyynyn apuun. 

Tämä tyyny tuntui jäykemmältä kuin Hugon imetysaikana ja juuri se ehkä estikin käyttöä aluksi. Nyt kuitenkin olen oppinut käyttämään sitä ja asettelemaan sen mukavasti niin, että tyyny tukee hyvin minua syötön ajan.

Ennen jokaista syöttöä koetan muistaa täyttää vesipullon ja ottaa lähelle kaikki mitä voin tarvita seuraavien 20-40 minuutin ajan. Yleensä ne ovat puhelin,  maidonkerääjät tai alipainepumppu, kännykkä, kaukosäätimet ja ehkä syötävää.

Muovitettu aluslakana on meillä käytössä vauvan sivuvaunusängyssä. Se suojaa aluslakanan alla patjaa. Vielä ei ole pissavahinkoja sattunut, mutta vauva puklailee välillä paljon, niin silloin pysyy myös petari ja patja puhtaana. Myös Hugon sängyssä on alusta asti aina ollut muovitettu aluslakana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti