sunnuntai 6. syyskuuta 2020

Alanvaihto pienen askeleen lähempänä

Kerroinkin keväällä, että minulla on aikomuksena hakea opiskelemaan vaihtaakseni ammattia. Valitettavasti kuitenkaan kevään yhteishaussa ei irronnut opiskelupaikkaa. Taisi jäädä matematiikasta kiinni, mikä ei sinänsä yllättänyt yhtään. Se ei todella ole koskaan ollut vahvuuteni. 

Mietin kesällä mitä vaihtoehtoja minulla olisi, sillä haluan edelleen opiskelemaan. 
Päädyin ilmoittautumaan avoimen ammattikorkean polkuopintoihin, jossa suoritan 30 opintopistettä syksyn aikana. 

Haen nyt käynnissä olevassa yhteisshaussa uudelleen, mutta jos en tälläkään kerralla pääse tutkinto-opiskelijaksi, teen toiset 30 opintopistettä keväällä ja haen väyläopiskelijoiden haussa (täytyy olla vähintään 55 op tehtynä vähintään 3 keskiarvolla, jotta voi hakea). Jos käykin niin hyvä tuuri, että saan opiskelupaikan kevääksi, on opintoja tehty silloinkin valmiiksi. 
Keittiönpöytä jää koulujuttujen alle hetkessä. Iltaisin oma rauha löytyy varastosta. 

Viikko takana opiskelua 

Opinnot ovat alkaneet vauhdikkaasti. Lähiopetusillat vaihtuivat Zoom ja Teams tunteihin Koronan vuoksi. Täytyy sanoa, että olen aika helpottunut tästä, sillä ylimääräinen matkustaminen jää pois ja voin tehdä opiskelun kotona. 

Miten opiskelu on lähtenyt käyntiin? Olen viikon kokemuskella kauhuissani siitä, miten jaksan ja saan yhdistettyä kokopäivätyön perheen ja opiskelun yhteen. Olen kuitenkin varma, että kaikki menee hyvin. Ihana mieheni tukee täysillä opiskelua ja ottaa iltaisin melkeinpä kokonaan vastuun Hugosta, jotta voin osallistua luennoille ja saan tehtyä tehtäviä. Myös minun äitini on luvannut olla lastenhoitoapuna. Apu on korvaamatonta ja olen suunnattoman kiitollinen, että tukijoukot ovat kunnossa. 

Luennot ovat olleet mielenkiintoisia, mutta kyllä täyttä työtä teettää tehdä itsenäisesti opintojakson tehtävät. Tärkeää onkin jaksottaa ja suunnitella tarkkaan miten opintojen tehtävät meinaa suorittaa, ettei kaikki kasaudu viimeiseen iltaan. 

Ihana opiskelukaveri jakoi tekemänsä "lukujärjestyksen" mihin on merkitty koulupäivät ja suositellut tehtävien dedikset. 

Ensi viikko onkin itseopiskelun aikaa ä, ennen kuin taas sauraavalla viikolla on niin sanotut lähiopetukset. Jaiks! Varsinkin kun kursseista pitäisi saada vähintään numero 3. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti